© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 04 (20 september)

Braakhuizen VE2 - Tivoli VE1 2-1

De eerste twee wedstrijden van het seizoen stonden garant voor veel doelpunten, maar omdat er van de vijftien doelpunten minder voor dan tegen werden gemaakt is de start nog niet optimaal te noemen. Daar moest vandaag verandering in komen, immers was er tegen Braakhuizen B al geoefend. Dus beide elftallen wisten wat hun te wachten stond. De Tivolianen schoten uit de startblokken en in de zevende minuut stond de eerste treffer al op het scorebord en dit was zelfs niet eens de eerste kans van de wedstrijd. Johan speelde zichzelf goed vrij op het middenveld en gaf een steekpass op Henk het strafschopgebied in. Hij twijfelde geen moment en schoot buitenkant voet de bal in de verre hoek: 0-1. En de storm duurde voort. Mike, Henk, Frans en Johan kregen aardige mogelijkheden, maar de Braakhuizense doelman wist vooralsnog zijn doel schoon te houden. De eerste twintig minuten speelden zich vooral op de helft van Braakhuizen af, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Kort naar elkaar moesten Bas en Mike met een blessure naar de kant, waar zou blijken dat Mike er na een paar fikse tikken het ergst aan toe was. Hij zou de rest van de wedstrijd ook niet meer terugkeren. Met nog maar een spits en dus weinig aanspeelpunten voorin veranderde het spelbeeld meteen. Desondanks kwam de gelijkmaker letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een corner van Braakhuizen, als ik mij niet vergis de eerste van de wedstrijd, werd door een rood- zwarte eenvoudig achter Bert gekopt. De stand was tegen de verhouding in weer gelijk na 26 minuten. Daarna speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af, waar Tivoli het spel dicteerde tot de rust. Zonder meer doelpunten gingen beide elftallen naar de thee, waarbij de Tivolianen zich mochten verwijten dat zij het overwicht niet in scores hebben weten uit te drukken. In de rust bleek ook dat Frans (voorlopig) niet verder kon, dus werd toeschouwer Robert alsnog in een tenue gehesen en als middenvelder/verdediger geposteerd. Opnieuw had Tivoli de overhand in de beginfase van de tweede helft, maar toen de goals uitbleven sloop langzaam maar zeker de onrust in de ploeg. Het spel werd slordiger, waardoor de kansen schaarser werden. De aanvallers werden maar moeilijk bereikt en als zij bereikt werden, was dit vaak niet in kansrijke positie. De lange bal werd steeds vaker gehanteerd, maar ook dit leek weinig effect te hebben. Braakhuizen stond de gehele tweede helft ongeveer met een "handbal"- verdediging halverwege de eigen helft en werden alleen gevaarlijk via de counter. Bert moest bij deze momenten twee keer handelend optreden en deed dit twee keer weer verdienstelijk. Echter, vlak voor tijd moest hij ook zijn antwoord schuldig blijven. De spits van Braakhuizen onttrok zich aan het zicht van onze verdediging, door op de middenlijn te wachten. Een diepe bal was voldoende om hem te bereiken en oog in oog met Bert schoof hij hem op de andere aanvaller: 2-1. De vier minuten die resteerde waren een groot slotoffensief. Hoewel de bal nog maar nauwelijks verder dan twintig meter van het Braakhuizense doel was, werd een nederlaag niet meer afgewend. Mede dankzij een voortreffelijke redding van de sluitpost. Na een gelijkspel, twee nederlagen en een wedstrijd tegen angstgegner Gestel in het verschiet, kan er gesproken worden van een matige seizoensstart. De doelpuntenmachine bleef vandaag steken op maar een goal en mede door het wegvallen van Mike, zal hier de komende weken een alternatief voor gevonden moeten worden om het tij te keren. De webryder, Marc van Hout